onsdag 7 september 2016

Veckobrev för v 37

En stund om dagen fortsätter! Hoppas ni får många härliga lässtunder tillsammans!



Inkommande vecka tänkte vi gå till Bengtsböle igen. Så bra kläder o skor och en vattenflaska med på torsdag. Vi är där lektion 2 o 3. Vår tredje gymnastiktimme har vi på fredag och då kommer vi att vara ute på skolgården. Ingen gymnastik på tisdag eller onsdag, förutom pausgymnastik i klassen när vi behöver röra på ossJ.

Från och med nästa vecka kommer barnen också att få en matteläxa på torsdagar. Så då har de matteläxa måndagar och torsdagar, samt läsläxa tisdagar och onsdagar.

Skolhälsosystern skickar hem ett brev till ettorna. Ni kommer också att få en tid till hälsoundersökning av ert barn. Det är önskvärt att en förälder är med, men passar inte tiden så ring o prata med Ursula. Hon har satt ut tider till ons 28 september och ons 5 oktober.

Hela skolan kommer att gå med i Folkhälsans kampanj ”Gåkampen”. Den startar på lördag 10 september o pågår i 10 veckor tills 19 november. Vi går tillsammans i klassen och jag sätter in lite promenader under veckorna o tillsammans kommer vi att se hur långt runt Östersjön vi kan gå.

I slutet av nästa vecka har Röda korset sin årliga insamling för Hungerdagen. Vi i skolan har som tradition att uppmärksamma det här och det är frivilligt för er där hemma att skicka med en slant på fredag. En bössa kommer att cirkulera i alla klassrum o lunchen är lite enklare den här dagen. Skolköket bidrar med den summan som de sparar in den dagen.

Trevlig helg o trevlig vecka!
Hälsningar, Christina

Matlistan:
Måndag: Broiler o pastalåda
Tisdag: Potatis-skinklåda
Onsdag: Korvstroganoff, makaroner
Torsdag: Pankopanerad torsk, potatis
Fredag: Hungerdagen: Potatis o purjolökssoppa