torsdag 15 september 2016

Veckobrev för v 38



Vi fortsätter med en stund om dagen. Det är roligt att så många är så ivriga! 

På måndag kommer 4H till skolan. Barnen kommer att gå en naturrunda med sina faddrar under en lektion.

Vi kommer att införa Rastkompis en kortrast varje veckan. Då ska man leka med bestämd kompis under den rasten, som jag drar. Vi gör det här i samtliga 1-2:or under samma rast. På det här sättet vill vi uppmuntra att man lär känna varandra bättre och kan hitta fler kompisar att leka med.

Vi har jobbat färdigt nu med bär i omgivningskunskapen. Vi har varit i skogen, smakat, målat av bär och till och med målat med blåbärsfärg samt givetvis läst om de olika bären. Nästa vecka börjar vi med svampar.

Jag glömde ta upp en sak på föräldramötet angående kalasinbjudningar. Bjuder man hela klassen är det ok att dela ut i skolan, men bjuder man bara några, så får man dela ut korten på sin fritid alternativt posta dem. 

Corinne Birn(Leos mamma) fortsätter som klassförälder och får sällskap av Linda Sundström (Stellas mamma). Vi pratade på föräldramötet om en klassaktivitet under hösten och de meddelar troligtvis via FB-gruppen när och hur.

Inkommande vecka på fredag ska vi åka och simma för första gången. Meddela gärna i veckologgen ni som har en etta, vilka simkunskaper ert barn har, om det är ngn som är ängslig el rädd. Jag kommer att vara med i vattnet åtminstone första gången. Vi simmar tre gånger på höstterminen och tre gånger på vårterminen.

Vi kommer att ha dubbeltimme gymnastik på torsdag. Jag flyttar om lite timmar. Vi kommer att hålla till vid motionsbanan och då behöver vi två lektioner. Ingen gymnastik på tisdag och onsdag denna vecka alltså.
 
Trevlig helg alla i skördefestens tecken!
Hälsningar, Christina
Matlistan:
Måndag: Pasta carbonara
Tisdag: Köttfärslimpa, potatis
Onsdag: Grillade kycklinglår, ris
Torsdag: Ugnsfisk, potatis
Fredag: Korvsoppa