onsdag 31 augusti 2016

Veckobrev för v 36



Nu går vi in i september. Varannan månad brukar vi lägga extra mycket krut på läsningen. Så nu startar ”En stund om dagen”. En stund om dagen kan vara läsläxan de dagar de har läsläxa, men övriga dagar fyller ni på med annan läsning. För de barn som ännu inte läser själva eller inte har kommit så långt i sin läsning, är det ni föräldrar som läser högt för barnet. I sinom tid kan ert barn bli mer och mer aktivt i läsningen. Se brevet jag skickar med! Jag delar ut plastfickorna på måndagar och samlar in dem på fredagar. 

När ni tränar läsläxan, gå gärna tillbaka o repetera tidigare läsläxor (åk 1). Läs läsläxan minst tre gånger.

På onsdag morgon kommer hela skolan att ha en morgonsamling och utlysa Skolfred. På onsdagen kommer också alla ettorna att få göra Afrikaresan. Mjuka kläder!

Välkomna på föräldramöte ons 7/9 kl 18.30. Gemensam start i skolans matsal, sen går respektive klass till sitt klassrum. Fundera redan nu om du vill ställa upp som klassförälder.

Jag skickar hem en lapp till intresserade barn om EOS-tidningen. Vill man prenumerera ska lappen vara inlämnad senast tors 8/9.

På fredag kommer hela skolan att ha en Idrottsdag. Vi kommer att vara på Bengtsböle. Vi samlas som vanlig i skolan på morgonen och går sen dit tillsammans. Skolskjutsarna avgår sen från Bengtsböle kl 12.45. Alla slutar samtidigt. Skicka gärna med mjuka kläder och bra skor att springa i, samt en namnad vattenflaska. Eftersom vi tillbringar hela fredagen på Bengtsböle, kommer vi bara att ha utegymnastik med klassen på tisdag. Kina har dock motorik med ettorna på måndag.

 
Trevlig helg och trevlig vecka!
Hälsningar, Christina
Matlistan:
Måndag: Mannagrynsgröt
Tisdag: Lasagne
Onsdag: Kycklingcurry med kokos, ris
Torsdag: Morotssoppa
Fredag: Kassler, potatisgratäng