torsdag 4 september 2014

Veckobrev för v 37

Tack för bra uppslutning på föräldramötet! Vi planerade in en klassaktivitet i anslutning till Kanelbullens dag, så reservera fre 3/10 i era kalendrar redan nu kl 18.30. Då blir det spelkväll med fika för alla elever med syskon o föräldrar. Mer info senareJ! Maiken Paulsson Englund fortsätter som klassförälder och får sällskap av Sari Sandell. Klassföräldrarnas uppgift blir i första hand att fungera som kontakperson till Hem o skola. Inför större aktiviteter kan de engagera/delegera uppgifter till alla föräldrar i klassen.  



På måndag kommer vi i åk 1-2 att få se en teater som heter ”Ravn” med Lumparlands teaterförening.

Gun som håller i slöjden hälsar att hon vill att eleverna tar med sig varsin begagnad stumpa att pyssla med på slöjden. Den ska helst vara enfärgad.

I omgivningskunskapen håller vi på att prata o undersöka bär av alla de slag, men kommer att koncentrera oss på lingon, blåbär, hallon, tranbär, hjortron och havtorn.  

Ettorna kommer att jobba med bokstaven Mm i svenskan och vi kommer att prata om begreppet addition i matten. Tvåorna jobbar vidare med att entalen och tiotalen ökar och minskar, samt jobbar med textuppgifter.

På torsdag kommer hela skolan att ha en morgonsamling och utlysa Skolfred. Det görs i de flesta skolorna i landet just den dagen.

Vi har vår bibliotekstimme på torsdag igen.

På fredag kommer hela skolan att ha Skolidrottsdag. Vi samlas vanlig tid i skolan och går tillsammans till Bengtsböle. Skolskjutsarna kommer sen på eftermiddagen och hämtar barnen därifrån för hemtransport. De barnen som ska till eftis går tillbaka till skolan med vuxna. Alla klasserna slutar kl 12.45 den här dagen.  Enskild lapp med utförligare information kommer att delas ut. Det brukar vara en väldigt uppskattad dag där eleverna går runt på olika stationer med sin fadder/sina faddrar. Vi utvärderar veckan redan torsdag nästa vecka o då delar jag också ut veckobrevet då vi inte planerar att hålla några vanliga lektioner på fredagen.
Kontaktuppgifter till Jenna; 0457-3799067 och Sarah; 0457-3434543 (Fritidsaktiviteterna)

Trevlig helg och trevlig vecka!
Hälsningar Christina

Matlistan;
Måndag: Räksoppa
Tisdag: Skinksås, pasta
Onsdag: Fiskbiffar, potatis, sås
Torsdag: Kycklingcurry med kokos, ris
Fredag: Grillad korv m.m (Bengtsböle)