fredag 26 september 2014

Veckobrev för v 40

Vi har varit o simmat för första gången. Det uppskattades av alla. Vi har två tillfällen till i höst; fre 10/10 och tors 13/11.

Skolhälsosystern skickar hem tider för besök till skolläkaren till eleverna i åk 1. Det är inkommande onsdag1/10 o onsdagen därefter 8/10. Det är önskvärt att en förälder är närvarande.

Nu är en stund om dagen avklarat för den här gången. Bra jobbat alla!

I stället kommer vi att sätta lite fokus på skrivningen inkommande månad. För tvåornas del blir det nu några veckor diktamenläxa. Dock inte höstlovsveckan. Den känner ni igen sen förra året. Jag delar ut meningarna på måndag. Barnen tränar meningarna hemma under veckan, tre gånger. Sen dikterar jag dem i skolan på fredag.

Vi kommer att jobba med KiVa under veckan. Det är vårt mobbningsförebyggande material o vi jobbar med det en gång per månad.

I omgivningskunskapen lämnar vi nu svampar o kommer att koncentrera oss på rotsaker i stället.

Inkommande fredag är det dags för en spelkväll med klassen kl 18.30. Vi kommer att hålla i till i skolans matsal och även syskon är välkomna! Det finns några spel, men bra om någon tar med något till. Åsa o Sari fixar bullar (vanliga o laktosfria) till barnen samt äppelsaft. Vuxna får ta med sig eget kaffe/te.

Trevlig helg o trevlig vecka!
Hälsningar Christina