onsdag 17 september 2014

Veckobrev för v 39


Skolfotografierna är klara! De finns hos GeFoto in i stan. Alla familjer åker själva o tittar på dem, samt kvitterar ut dem. Skulle man mot förmodan vara missnöjd med bilderna har de två datum då de ordnar omfotografering. Det är 9/10 och 20/11 kl 14-17.

Jag glömde prata om ev kalasinbjudningar på föräldramötet. Är det så att man planerar att bjuda alla i klassen går det bra att dela ut inbjudningarna i skolan. Men är det så att det är bara några man vill bjuda, så får man göra det efter skoltid på sin fritid alternativt skicka inbjudan på posten. Detta för att undvika att några exkluderas.

En stund om dagen fortsätter! Heja, heja! Det är sista veckan nu för den här gången!

Vi fortsätter att arbeta med svampar på omgivningskunskapen. Under vår utflykt såg vi massor med svampar. Vi hittade blekgul taggsvamp, många olika soppar och flera olika kremlor. Vi såg också en flugsvamp o många skivlingar av olika slag. Kommande vecka blir det mer att läsa om olika delar och jobba med det i klassrummet.

Vi har bibliotekstimme på torsdag.

Vi fortsätter att ha utegymnastik. Vi kommer att ha skolgårdsorientering inkommande vecka. Eleverna behöver inte ha ombyteskläder, utan mjuka kläder och springvänliga skor som de har på hela dagen funkar bra. På fredag kommer vi att åka och simma för första gången. Sammanlagt åker vi och simmar tre tillfällen på höstterminen och sen ytterligare tre på vårterminen. Skicka gärna med en frukt el en smörgås då de brukar bli extra hungriga efter att ha simmat. Vi kommer att åka till Folkhälsans allaktivitetshus o simma.

Trevlig helg i skördefestens tecken och trevlig vecka!
Hälsningar Christina

Matlistan;
måndag: Köttbullar, potatis
tisdag: Stekt fisk, potatis o kall sås
onsdag: Köttsoppa
torsdag: Pizzagratäng
fredag: Pommes, wienerkorv