onsdag 27 augusti 2014

Veckobrev för v 36

Vi hade en toppendag på Bengtsböle i onsdags. Inte en droppe regn fick jag på mig. Vi sprang, hoppade längd och höjd. Vi ska försöka få till ytterligare någon gång senare i höst.

Afrikaresan blev ju framflyttad så nästa vecka planerar vi att kunna genomföra den på onsdagen.

Under septembermånad kommer vi att satsa extra mycket på läsning. Det brukar vi göra varannan månad under hela skolåret. Det betyder att barnet läser, alternativt att ni läser för ert barn en stund varje dag. Utförligare information o papper skickar vi hem på måndag.

Vi kommer att börja ha rastkompisar två gånger i veckan. Anledingen är att vi vill uppmuntra till flera/nya kompiskonstellationer och att alla får en chans att lära känna varandra bra. Det här gör vi i samtliga 1-2:or, fast varje klass för sig.

Jag vill påminna om föräldramötet inkommande onsdag 3/9 kl 18.30 i skolans matsal. Se enskild lapp för mer info! Fundera redan nu om du kan tänka dig att ställa upp som klassförälder. Meddela gärna mig i skoldagboken el muntligt innan föräldramötet. Jag ska också höra ifall Maiken, som var en av klassföräldrarna ifjol, vill fortsätta. Vi brukar ha två stycken i klassen.

Kommande vecka kommer eleverna att få träffa sina faddrar i 3-4B.

Ettorna kommer att jobba med bokstaven Ee. Vi kommer att börja jobba med bär i omgivningskunskapen. Det här läsåret kommer vi att läsa om gamla testamentet i religionen och vi börjar med skapelsen nästa vecka.

Trevlig helg o trevlig vecka!
Hälsningar Christina

Matlistan:
Måndag: Mannagrynsgröt
Tisdag: Makarotti
Onsdag: Rökt lax, potatis
Torsdag: Kycklingrisotto
Fredag: Pulled pork, potatisgratäng