torsdag 21 augusti 2014

Veckobrev för v 35


Veckobrev för v 35

Ja, då var skolan igångJ! Skolstarten har gått bra. Vi har gått igenom rutiner och lekt lekar för att komma in i skolrutiner och lära känna varandra mer. Vi har pratat om skolan och vilka som jobbar här. Eleverna har fått bilder och tränat på namnen på de personer de kommer att möta i sin vardag. Jag har skickat hem några läxor så att de har fått testa hur det är. Så småningom blir det en läxa varje dag, utom fredagar. Jag brukar aldrig ge läxa över helgen. Vi skriver upp i skoldagboken vad barnen har för läxa.

Ni föräldrar kommer att få en läxa kommande vecka. Jag vill att ni skriver ner vilka positiva sidor ni tycker att ert barn har. Sen kommer barnen att få berätta (antingen själva eller att jag hjälper). Jag delar ut uppgiften redan fredag så att den som vill får göra den över helgen. Returnera gärna någon dag nästa vecka.

Skolfotografering på måndag!

Ännu nästa vecka kommer vi att leka lekar ute på skolgården. Eleverna behöver inte ha med sig ombyteskläder utan det räcker med mjuka byxor och springvänliga skor. Ombyteskläder och handduk brukar jag börja med efter höstlovet, när vi börjar med innegymnastik. Det råkade bli en dubbelbokning just med gymnastiken för vår klass. Så länge som vi är ute kommer vi att ha gymnastik tisdagar, onsdagar och torsdagar. Men det kan hända att vår torsdagstid ändras sen när det blir dags för innegympa.

Vår klass kommer att ha bibliotekstimme varannan torsdag (udda veckor). Så kommande vecka blir det första gången som jag går med klassen och lånar böcker. Ettorna har varit på besök och träffat Annika som jobbar där. Hon har gått igenom rutiner med dem och de har också fått eget lånekort (förvaras alltid i biblioteket) och egen kasse med namn.

Eleverna får med sig ett schema idag fredag. Ibland kan det bli att vi slår ihop och har dubbeltimme gymnastik. Så kommer det att bli så småningom när vi planerar att gå till Bengtsböle o ha friidrott. Då flyttar jag på lektionerna lite, men ni ser ju hur schemat ser ut i vanliga fall.

Kommande vecka kommer Monika som är vår speciallärare att träffa eleverna vid några tillfällen. Hon träffar alltid de yngre eleverna vid terminstart och det är för att kartlägga vad var och en kan. Det underlättar vårt arbete.

Kommande vecka kommer ettorna att få göra en Afrikaresa (lek där de får göra olika motoriska övningar). Vi kommer att prata om brandsäkerhet. Det gör vi alla år vid skolstart, så att alla vet hur vi ska göra ifall brandlarmet går. Skolan brukar också någon gång på hösten ha en brandövning, så att vi får öva hur vi ska göra.

Maila gärna om det är något ni undrar över! Trevlig helg!
Mvh, Christina

Matlistan;
Måndag: Pytt i panna, stekt ägg
Tisdag: Fajitakryddad pastasallad
Onsdag: Dillkött, potatis
Torsdag: Korvsoppa
Fredag: Lax med örttäcke, rostade rotsaker