måndag 4 augusti 2014

Välkommen till skolan!


Hej och välkommen till skolan!

Ja, nu börjar skolstarten närma sig! Hoppas att du har njutit av den fina sommaren som varit och att du har hittat flera sommarminnen att fylla din ask med. Du som inte ännu fyllt den med något, har ännu några dagar på dig att göra det. Tanken är att alla ska kunna berätta något som man varit med om el gjort på sommaren för sina klasskompisar. Då kan en bild eller ett föremål vara bra som minnestöd. Även jag kommer att ha med mig något i min sommarask.

Skolan börjar torsdagen den 14:e augusti klockan 8.30. Första skoldagen får föräldrar till blivande ettor vara med o det är ju ni föräldrar som känner ert barn bäst. Ni avgör själva hur länge alternativt hur kort stund ni är med, eller om ni överhuvudtaget är med. Genom åren har jag dock märkt att många elever gärna vill att föräldrarna avlägsnar sig efter att vi har haft vår första lektion (efter första rasten). Första skoldagen är alltid lite kortare, så den slutar redan 11.45. Men från och med fredag håller vi oss till vanlig sluttid. Måndagar är 1-2:ornas längsta dag. Då slutar vi 13.45, men tisdagar till och med fredagar är 1-2:ornas sluttid 12.45.

Andreas, som är skolans föreståndare, bjuder in alla föräldrar till elever med skolskjuts att närvara på ett möte just angående skolskjutsarna måndagen den 11:e augusti kl 18.00 i skolans matsal.

Med i brevet här, får ni en skjutslista där det framgår om ert barn åker buss el taxi till och från skolan. De som åker buss söderifrån och österifårn kommer att få busskort utdelat första skoldagen.

Det är ni föräldrar som ringer till respektive taxibolag el Williams buss för att få en ungefärlig tid och uppsamlingsplats.

Williams buss: 018-28000
Jomala taxi: 018-16000
Lemlands taxi:  018-34369
Söderby taxi:  018-34362

Har ni ytterligare frågor går det bra att maila mig på; christina.sjobacka-back@sahd.ax

Jag kan också tipsa er nya föräldrar att kolla in skolans hemsida www.lemlandsgrundskola.ax
och läsa klassens blogg där (1-2B Äppelgården).

Välkommen till skolan! Vi ses på torsdag nästa veckaJ!

Med vänliga hälsningar, Christina