fredag 30 augusti 2013

Veckobrev för v 36

Oj, vilket härligt väder vi har haft den här veckanJ! Hoppas det håller i sig.

På måndagmorgon kommer skolans KiVa-team att presentera sig för oss i 1-2:an och berätta lite hur de kommer att jobba vid ett eventuellt mobbningsfall. Ni föräldrar får information på föräldramötet, som är på onsdagkväll. Hoppas ni har möjlighet att komma då!

Under veckan kommer ettorna att jobba med bokstaven Ee. För den som ännu inte läser kan man leka med språket t ex vid middagsbordet. Fundera på ord som börjar på Ee och gör barnet uppmärksam på ord/bokstäver som finns runt omkring hemma eller i samhället. Be barnet leta efter bokstaven i ngn bok.  I matten kommer vi att jobba med begreppen mindre än, större än o lika med. Diskutera gärna begreppen hemma o ”förhör/använd begreppen” i vardagen om möjligt!

Nu i september kommer vi att ha en läsperiod. Vi kallar det för ”En stund om dagen”. Tanken är att man läser en stund varje dag, ca 15 minuter. De dagar det är läsläxa kan den vara en del av En stund om dagen. För de som inte kommit så långt i sin egen läsutveckling kan en vuxen i början läsa denna stund för barnet. I början kanske det är tillräckligt för nybörjarläsaren att leta efter vissa bokstäver medan en van läsare läser högt för en vuxen den tiden.

Ettorna har fått brev hem från skolhälsosystern. Ni har alla blivit kallade hit till skolan ngn onsdag.

På onsdag ska alla 1-2:or gå till Bengtsböle o ha lite friidrott. Vi kommer att gå direkt när skolan börjar så den här dagen behöver man vara färdigt ombytt till springvänliga kläder o skor när man kommer till skolan. En märkt vattenflaska kan vara bra att ha med den här dagen! Vi tar med frukt från skolan till alla! Eftersom vi är där 3 lektioner blir det här enda gymnastiken under veckan, men vid behov tar vi en paus i skolarbetet o leker ngn lek i klassen.

På fredagar brukar jag ha en stund då barnen får tillfälle att visa o berätta om ngt som de har med sig till skolan. Jag brukar förvara den här saken i lärarrummet o så tar jag fram den när det är dags att berätta. Här tränar vi oss på att prata inför grupp.

Den som inte ännu tagit med mugg till skolan får gärna göra det.

Trevlig helg o trevlig vecka!
Hälsningar Christina

Matlistan:
Måndag: Mannagrynsgröt, frukt
Tisdag: Makaronilåda, råkost
Onsdag: Fisksoppa, frukt
Torsdag: Kycklingfilé i ugn, ris
Fredag: Grisschnitzel, potatisgratäng, sallad