torsdag 5 september 2013

Veckobrev för v 37

Kommande vecka blir en väldigt fullspäckad vecka. Det händer en massa sakerJ!

På måndag kommer Linda Walve hit från Naturskolan och kommer att ha två lektioner ute i skogen med oss. Det kommer att handla om Småkryp (myran) och räven. Eftersom vi kommer att vara ute oavsett väder behöver barnen ha kläder efter väder, men oavsett om det regnar el om vi får sol behöver de ha stövlar på fötterna! Det är väldigt blött i gräset/skogen på förmiddagarna.

Vi fortsätter att läsa En stund om dagen hemma. Ettorna kommer att jobba med bokstaven Mm i veckan o i matten börjar ettorna med siffrorna 0, 1 och 2. Tvåorna jobbar med addition o subtraktion 0-100, samt textuppgifter.

På onsdag går vi till biblioteket igen. Eftersom vi håller på med ”En stund om dagen” ska vi försöka låna extra många böcker... J

På torsdag kommer jag att vara på ett seminarium så då kommer det att vara en vikarie här. Oklart i nuläget vem det blir. På torsdag kommer vi dessutom att utlysa Skolfred. Det gör många finlandssvenska skolor den här dagen. Utöver det här så firar vi dessutom Hungerdagen. Det kommer att cirkulera några bössor under skoldagen o den som vill får ta med sig en slant att skänka till Röda Korsets insamling.

På fredag kommer hela skolan att ha Idrottsdag.  Vi kommer att samlas vanlig tid i skolan, sen går vi tillsammans till Bengtsböle. Vi kommer att vara med våra faddrar hela den här dagenJ! Det brukar vara jättelyckatJ! Absolut en av årets bästa dagar! Man behöver ha mjuka kläder och bra skor, en namnad vattenflaska brukar vara bra att ha o regnjacka om de lovar ostadigt väder. Alla skolans elever slutar 12.45 den här dagen o skolskjutsarna kommer till Bengtsböle o hämtar barnen den här eftermiddagen. Det kommer troligtvis mer info om den här dagen under veckan.

Med det här önskar jag alla en trevlig helg o en trevlig vecka!
Hälsningar Christina

Matlistan:
Måndag: Pasta carbonara, sallad
Tisdag: Köttfärslimpa, potatis,
Onsdag: Kycklingrisotto, sås
Torsdag: Hungerdag: Morotssoppa
Fredag: Friluftsdag Bengtsböle: Grillad korv, frukt, pastasallad