torsdag 30 augusti 2012

Veckobrev för v 36

Veckobrev för v 36
Det har hänt mycket den sista veckan! Vi har blivit fotograferade och så har vi hörts i radion;) Vi har börjat med utegymnastik och i början tar omklädning och duschning tid, men så småningom klarar barnen av det på kortare tid. Vi har också pratat om brand och tränat brandutrymning.
Vi kommer att börja med Rastkompisar under v 36. Vi kommer att köra det mån-ons och det går ut på att barnen får en specifik kompis (genom dragning) att leka med under en rast. På det sättet får man möjlighet att lära känna andra barn än de man i vanliga fall leker med!
Vi kommer att köra igång med ”En stund om dagen”. Barnen får hem ett brev med utförligare information och ett häfte som jag vill att en vuxen fyller i för varje vecka som vi har läsprojektet. Vi brukar ha ”En stund om dagen” som ett återkommande tema/läxa varannan månad: september, november, februari o april. Jag delar ut häftena på mån och samlar in dem igen på fre. Jag vill poängtera att läsläxan kan vara en del av ”En stund om dagen”-läsningen. Så man behöver inte läsa ”dubbelt” de dagar det är läsläxa;)
På måndag kommer alla 1-2:or att få träffa församlingens nya ungdomsledare. Hon vill lyssna in vad barnen har för förslag om verksamhet i församlingen.
På tisdag kommer vi att gå till biblioteket och ha vår första Bibbatimme där. Då kan också barnen låna hem böcker till ”En stund om dagen”. Egentligen är det varannan torsdag (jämna veckor) som är vår Bibbatimme, men den här gången får vi göra så här;)
Afrikaresan blev inställd på grund av personalbortfall, men vi planerar att kunna genomföra den nu på onsdag i stället.
På torsdag kommer Catharina Smiderstedt, som är trafiksäkerhetskonsult, att komma till skolan och prata med barnen i 1-2:an om trafiksäkerhet. Vi kommer nämligen att jobba med trafik i veckan på omgivningskunskapen.
Jag har bara sagt det muntligt i klassen tidigare, men de som har börjat ettan får gärna ta med sig en märkt mugg att ha i klassen, som de kan dricka vatten ur.
Trevlig helg och trevlig vecka!
Hälsningar Christina
Matlistan:
Måndag: Mannagrynsgröt, frukt
Tisdag: Dillkött, potatis, rödbeta
Onsdag: Kycklingsoppa, frukt
Torsdag: Bräckt korv, makaroner, grönsaker
Fredag: Fiskfärsbiffar, sås, potatis, grönsaker