torsdag 6 september 2012

Veckobrev för v 37

Veckobrev för v 37
På måndag kommer äntligen ettorna att få träffa sin fadderJ Tvåorna träffar självklart sin fadder också och faddrarna kommer att läsa en bok för fadderbarnet.
Vi fortsätter med ”En stund om dagen”. Lite enklare böcker med inte så mycket text brukar vara svårt att hitta så jag hjälper gärna till/lånar ut av skolans böcker om ni vill det;) Meddela i så fall!
Tvåornas diktamen är tills på torsdag den här veckan!
Tisdag – föräldramöte kl 18.30.
onsdag kommer vi att ha dubbeltimme med gymnastik. Vi kommer att gå till Bengtsböle och jag vill att alla är färdigt ombytta direkt när de kommer till skolan. Skicka istället med vanliga kläder och handduk i gympakassen! En vattenflaska kan vara bra att ha med! Det här blir den enda dagen vi har gympa i klassen den här veckan!
onsdag kan man om man vill, skicka med en lite slant med barnet till skolan. Vi uppmärksammar nämligen Hungerdagen o det brukar cirkulera en bössa bland klasserna och personalen.
På onsdag (12/9)är det några ettor som ska till skolhälsovårdaren o träffa läkare. Några har fått tid till nästa onsdag (19/9) och några har ännu inte fått kallelse, men lugn, det kommer så småningom!
Från och med nästa vecka fram till höstlovet kommer vi att köra motorikträning 20 min åt gången tre gånger i veckan istället för en hel lektion per vecka. De barnen som vi hoppas ska ingå har fått lapp om detta o vi vill att den returneras till skolan senast på måndag för att kunna starta upp direkt på tisdag. Det kommer att bli tisdagar, torsdagar o fredagar. Några enstaka tillfällen kommer att ramla bort på grund av idrottsdagen o en simning, som min klass har v 38. Återkommer med mer info om simningen nästa vecka!
fredag har hela skolan Skolidrottsdag! Vi samlas vanlig tid i skolan och går sen tillsammans med våra faddrar till Bengtsböle där vi tillbringar hela skoldagen. Alla slutar 12.45 den här dagen o taxibilarna kommer till Bengtsböle. De barn som ska till eftis går tillsammans till skolan med några lärare. Namnad vattenflaska kan vara bra att ha, men ingen skolväska behövs denna dag;)
Trevlig helg och trevlig vecka!
Hälsningar Christina
Matlistan:
Måndag: Pasta carbonara, vitkålssallad
Tisdag: Ugnsbakad lax med örter, rostade rotsaker
Onsdag: Hungerdagen: Potatis o purjolökssoppa
Torsdag: Biff stroganoff, ris, sallad
Fredag: Friluftsdag: Pastasallad, grillad korv, frukt