torsdag 7 september 2017

Veckobrev för v 37


Textruta:                     
Tack alla som kom på föräldramötetJ! Linda Sundström fortsätter som klassförälder o Jenny Engblom hjälper till från ettornas håll, så då har vi en från vardera årskurs. Vi bestämde ons 25 oktober för en klassaktivitet o alla får komma med förslag vad vi kan göra. Skriv på klassens fb-sida el ta kontakt med dem om ni har en bra idé! Klassföräldrarna skickar ut mer information sen när det börjar närma sig.
Vi fortsätter med ”En stund om dagen”. Den som vill låna Stjärnsvenskaböcker (lättlästa böcker) från klassen får gärna göra det! Skriv i veckologgen el säg att barnet säger till så väljer vi ut några böcker tillsammans.
Under veckan kommer vi att prata om Hungerdagen, som är på fredag på skolan. Den som vill får gärna skicka med en slant till skolan. Vi kommer att ha en bössa som cirkulerar i alla klasserna. Den här dagen blir lite mer sparsam o skolköket bidrar med den summan som de sparar in genom att tillaga en enklare lunch.
På onsdag har vi vår bibbatimme igen!
På torsdag kommer vi i 1-2:an att gå till Bengtsböle igen. Vi fortsätter med lite friidrott medan det ännu inte är så kallt. Barnen färdigt ombytta i springvänliga kläder och skor på morgonen. Gärna vattenflaska med!
Ettorna jobbar med en bokstav per vecka o inkommande vecka är det dags för bokstaven Mm.
Textruta:  I omgivningskunskapen jobbar vi vidare med småkryp och vi kommer nu att lära oss om myror och myggor.
Jag skickar hem lapp om tidningen EOS. Den som vill prenumerera på den skicka med lappen till skolan på måndag.
Trevlig helg alla o trevlig vecka!
Hälsningar, Christina
Matlistan:
Måndag: Pytt i panna, stekt ägg
Tisdag: Kycklingrisotto
Onsdag: Köttfärslimpa, potatis
Torsdag: Korvsås, makaroner
Fredag: Hungerdagen: Potatis o purjolökssoppa