torsdag 31 augusti 2017

Veckobrev för v 36


Textruta:

På måndag kommer vi att få besök av Åsa från Naturskolan. Vi kommer att vara ute i skogen två timmar o få lära oss om Karin Korsspindel. Se hennes brev vad barnen behöver ha med sig!

Nästa vecka kommer vi att köra igång med ”En stund som dagen”. Vi kommer under läsåret att ha det varannan månad. Har man ännu inte knäckt läskoden är det ni vuxna som läser en stund för ert barn varje dag. Så småningom kan eleven börja söka efter ord som börjar på en viss bokstav eller söka efter ett ord den känner igen. Sen kan man turas om att läsa och målet är sen att eleven ska kunna läsa för en vuxen en stund varje dag. Det är ni vuxna som fyller i läsprotokollet och skriver en kommentar över hur läsandet har gått under veckan. Ju mer detaljer ni skriver desto lättare är det sen att se framstegen när ni sen i slutet av hösten eller på vårterminen blickar tillbaka. Jag delar ut plastfickan på måndagar och samlar in dem på fredagar. Har ni frågor kan jag besvara dem på föräldramötet.

På onsdagmorgon har hela skolan en morgonsamling.

Ettorna har nu fått sina faddrar. Vi träffade dem i onsdags och då läste de äldre för de yngre. Eleverna kommer att få träffa sina faddrar igen och den här gången kommer vi att leka lite lekar tillsammans.

På onsdagkväll är ni välkomna på föräldramöte i skolan. Vi börjar i skolans matsal 18.30 och bjuder på kaffe. Vi börjar med en kort gemensam presentation för att sedan gå till klassen. Hoppas att ni är många som kan komma! Fundera gärna ut om du kan tänka dig att hjälpa Linda Sundström (Stellas mamma) som klassförälder. Vi brukar tillsammans bestämma två träffar per läsår där hela klassen med föräldrar och syskon träffas o lär känna varandra bättre.

På torsdag är det friluftsdag för hela skolan. Vi kommer att vara ute hela dagen o det är viktigt att man har kläder efter väder. Vi kommer att gå en sträcka längs Lemlandsleden och det kommer att vara lite uppgifter längs med vägen som man ska göra. Vi avslutar dagen vid Bengtsböle och skolskjutsarna kommer att hämta de som har skolskjuts därifrån. Alla slutar 12.45. Vi följer eftisbarnen tillbaka till skolan.

Trevlig helg o trevlig vecka!
Hälsningar, Christina

Matlistan:
Måndag: Wienerkorv, potatismos
Tisdag: Makarotti
Onsdag: Fisk, potatis
Torsdag: Friluftsdag, mat i Bengtsböle, kycklingsallad
Fredag: Snålsoppa