torsdag 24 augusti 2017

Veckobrev för v 35


Textruta:

Nu har vi avverkat första hela veckan. Jag vill bara berätta att det är fullt normalt att barnen kan vara trötta o kan bli lättirriterade efter en dag i skolan. Alla nya intryck, nya ansikten o situationer samt att de ska koncentrerar sig i skolan tar ut sin rätt. Det kan vara bra att tänka på så att man tar det lugnt med extra aktiviteter.

Skicka gärna med en namnad mugg till skolan som de kan förvara i klassen.

Under de första skolveckorna kommer eleverna att få ganska många häften o böcker. Ta gärna för vana att plasta in dem så håller de så mycket bättre.

Det är några barn som tycker att stunden fram till lunch blir väldigt lång. Kolla av med ditt barn om ni behöver skicka med en frukt eller en smörgås. Dock inga mellanmålskakor el annat sött.

Inkommande vecka kommer Monika, vår speciallärare, att börja med en bokstavsgrupp. Jag skriver i veckologgen om ditt barn berörs.

Under veckan kommer vi att ha vår första KiVa-lektion för i år. KiVa är ett antimobbningsmaterial som vi jobbar med i skolan och vi håller en lektion/månad. Där diskuterar vi olika teman och vad som är viktigt att vi tränar på innan det uppstår situationer i skolan eller på fritiden.

På onsdag kommer vi att gå till biblioteket för första gången. Ni som har lånat böcker över sommaren, kom ihåg att ta med er dem!

På torsdag kommer skolfred att utlysas över hela landet. Så också på vår skola. Då kommer vi att ha en morgonsamling för hela skolan.

På fredag kommer alla 1-2:or att gå till Bengtsböle och testa lite friidrott. Barnen behöver ha springvänliga skor och kläder på sig den här dagen. Skicka gärna med en namnad vattenflaska. Vi blir borta två lektioner.

Jag skickar hem foldern; ”Skolan börjar – Välkommen” från Hem och Skola till er vårdnadshavare som inte hade möjlighet att delta i vårens föräldramöte.

Det är mycket som är nytt så här vid skolstart! Maila mig gärna om det är något ni funderar över! christina.sjobacka-back@sahd.ax

Trevlig helg o vecka alla!
Hälsningar, Christina

Matlistan:
Måndag: Rabarbergröt, kokt ägg
Tisdag: Stroganoff, potatis
Onsdag: Fisk, potatis
Torsdag: Thaisoppa
Fredag: Revbensspjäll, potatis