torsdag 22 oktober 2015

Veckobrev för v 44

Nästa vecka kör vi igång med Rörelsekvarten. Det är Folkhälsan som har en tävling för att barnen ska bli aktivare på rasterna. Alla klasserna i skolan är med o deltar. Det kommer att pågå under v 44-47.

Nästa vecka kommer vi att göra gravdekorationer på religionen. På fredag kommer vi att gå till kyrkogården o lägga dem på ngn familjegrav el på den allmänna graven, om det är så att man inte har ngn anhörig som är begraven vid Lemlands kyrka. Visa gärna barnet innan, om det finns en familjegrav, så att vi kan hitta den. Skulle ngn förälder vara ledig är du välkommen att göra oss sällskap på fredag. Vi kommer att gå direkt från morgonen. Har man fina naturmaterial t ex nypon hemma i trädgården, får man gärna ta med sig lite sånt tills onsdagen då vi kommer att göra dekorationerna. Vi ordnar grankvistar o kottar från skolan.

Både ettorna o tvåorna har diktamen tills på torsdag inkommande vecka.

På torsdagkväll 18.30 ordnar klassföräldrarna en halloweenfest för oss i Äppelgården i rasthallen🎃👻! 

Barnen har under veckan haft ett tillfälle med Fadderlek o kommer att ha det även inkommande vecka. Då planerar o leker våra faddrar med oss ute. 

Vi kommer att sätta igång med läseraster nu när vädret är lite sämre. Det handlar om en rast för 1-4:orna (fredagar) o en rast för 5-6:orna (måndagar). Det är barnet själv som avgör om den vill vara inne den rasten o läsa el ute som vanligt. Man kan antingen läsa tyst själv el lyssna på en högläsningsbok i biblioteket. 

Vi har gymnastik på mån o tis inkommande vecka. På fre blir det promenaden till kyrkan.

Trevlig helg o vecka i höstrusket!
Hälsningar Christina 

Matlistan;
Måndag: ugnsform, makaroner
Tisdag: ugnsbakad lax, rostade rotsaker 
Onsdag: köttfärsbiffar på killingkött från wätterosgård, potatis
Torsdag: kycklingrisotto
Fredag: häxornas soppa, spindelkaka