torsdag 19 september 2013

Veckobrev för v 39


Veckobrev för v 39

Under kommande vecka kommer vi att sätta extra krut på läsningen i skolan. Förutom läxan ”En stund om dagen” kommer eleverna att få lyssna när deras faddrar läser för dem. Eleverna har redan varit och lånat varsin kapitelbok som ”de stora” faddrarna i 5-6:an kommer att läsa för dem. Till det här kommer vi att avsätta en lektion per dag, men det blir också annan läsning/högläsning under den här lektionen. Dels kommer jag att läsa högt ur den högläsningsbok vi har i klassen och dels kommer de vissa dagar att läsa själva också, givetvis utifrån de egna förutsättningarna. Kom ihåg att fylla i En stund om dagen häftet på torsdagskväll, så att jag kan samla in dem fredag.

Jag efterlyser fortfarande en förälder som vill dela ansvaret med Titta Karlsson som klassförälder.

Vi har gymnastik på måndagsmorgon, enligt schemat och likaså på tisdag och onsdag. Så då behöver de har ”mjuka kläder” och springvänliga skor.

På onsdag har vi bibliotekstimme.

I religionen fortsätter vi att prata om landet där Jesus växte upp och barnen kommer att få smaka på dadlar, fikon och oliver.

Under veckan har vi jobbat med potatis o lök på omgivningskunskapen och under nästa vecka kommer vi att prata och titta på de olika sädesslagen.

Trevlig helg i skördemarknadens tecken o trevlig vecka!
Hälsningar Christina

Matlistan:
Måndag: Potatis o maletköttlåda
Tisdag: Korvsoppa, frukt
Onsdag: Grisfilégryta, ris, sallad
Torsdag: Stekt fisk, potatis, sås
Fredag: Kasslergratäng, pasta