torsdag 16 maj 2013

Veckobrev för v 21


Vi har utegymnastik tis, ons och tors. Kom ihåg bra skor som barnen kan springa i samt oömma kläder. Vi kommer att träna lite fotboll i veckan.

Vi kommer att prata om husdjur de kommande veckorna i omgivningskunskapen. Det skulle vara roligt om de som har husdjur hemma kan ta med en bild/foto och berätta lite i klassen för oss andraJ! Har man en bild i digitalform går det bra att maila mig den på christina.sjobacka-back@sahd.ax

Jag vill att ettorna tränar på sångtexterna hemma som sin läsläxa under veckan. Alla har ett sånghäfte med sångerna i sin ryggsäck. I Potpurriet är det tänkt att de bara behöver träna på de delarna som är skrivna med tjock stil. Bra om sånghäftet hela tiden förvaras i skolväskan då vi kan komma att öva i skolan också när tillfälle ges utöver vår musiktimme. Minns man inte en specifik melodi går det bra att läsa texten o träna att läsa den på olika sätt. Det lär man sig jättemycket av också!

Tvåorna har som vanligt läsläxa i läseboken.

Under veckan kommer barnen att få information om Unicef-rundan, som vi kommer att genomföra ons 29/5 lektion 1-2. Fram tills dess kan barnen försöka skaffa sponsorer som bidrar med ett litet bidrag per km de har gått/sprungit. Sponsorer är dock frivilligt, men alla är med och går/springer den här dagen. Det brukar vara ett jätteroligt sätt att samla in pengar till ett gott ändamål! Nytt för i år är att ni föräldrar hjälper till att betala in den samlade summan direkt på angivet konto. Mer info under veckan...

På fredag kommer alla i åk 1-2 att åka på utflykt till 4H-gården. Tänk på att klä barnen utifrån vilken väderlek vi har! Vi kommer nämligen att göra vissa saker utomhus även om det skulle regna! Bra också om de har oömma kläder då vi kommer att få åka lite traktor o kärra, samt hoppa i halm... Vi samlas vanlig tid i skolan och vi hinner hem till skolskjutsarna!

Trevlig helg och trevlig vecka!             

Med vänlig hälsning, Christina

Matlistan:
Måndag: Moussaka, grönsaker
Tisdag: Pyttipanna, stekt ägg, rödbeta, gurka
Onsdag: Korvsoppa, frukt
Torsdag: Önskemat assistenter: Laxfjärilskotletter, ört-limemarinerade rotsaker
Fredag: Wokad lövbiff, klyftpotatis, sallad