torsdag 22 augusti 2019

Veckobrev för v 35



Då var första riktiga skolveckan avklarad. Ha förståelse för att de första veckorna kan ta på krafterna. Det är många nya intryck för eleverna.

Inkommande vecka kommer vi att få lyssna på två konserter. Konserter brukar vi inte vara direkt bortskämda med, så den här veckan med två under en och samma vecka är exceptionell. På tisdag är det en konsert som heter Språkresan och på fredag är det Alandiastrings som kommer och spelar för oss. Trevligt!

Under veckan kommer vi att gå till biblioteket för första gången. De kommer att få låna en bok till klassen och några lånar säkert hem böcker också.

Vi kommer att passa på att ha lite friidrott när det fortfarande är lite varmare väder. Så på torsdag kommer vi att gå till Bengtsböle lektion 2-3. Gymnastiken blir således lite annorlunda. Vi har gymnastik på måndag på skolgården och sen på torsdag då vi går till sportplanen.

Vi kommer att få en lärarstuderande som ska göra sin praktik i vår klass. Hon heter Kristin Eriksson och är i sluttampen av sina lärarstudier. Hon kommer att vara med oss i klassen från o med tors 29/8 t o m 8/11.

Skicka gärna med en frukt el en smörgås, som de kan äta på första rasten. Vissa barn hinner bli väldigt hungriga tills vi går o äter kl 11.00.

Från o med v 35 kommer eleverna att få läsläxor. Ta kontakt med mig om ni upplever att ert barn har fått för enkel/svår. Jag skickar med en plastficka där ni gärna får dokumentera lite hur det går. Jag skickar också med ett följebrev. Både ettorna och tvåorna kommer att ha två st läsläxor per vecka, tisdagar och torsdagar har jag tänkt.

Likaså kommer de att ha matteläxor, för att befästa det som vi har gjort i skolan. Läxdagar för matten kommer att vara måndagar och onsdagar.

Skolan har fått Anette Rydell som ny skolhälsovårdare. Hon finns på skolan på onsdagar. Henne når ni på telefonnummer: 349535.


Trevlig helg och trevlig vecka!
Hälsningar, Christina

Matlistan:
Måndag: Pasta carbonara
Tisdag: Kalops, ris
Onsdag: Korvsoppa
Torsdag: Drumsticks, rostade rotsaker, klyftpotatis
Fredag: Fiskfärsbiffar, potatis