torsdag 22 november 2018

Veckobrev för v 48


Oj, vad veckorna går fort! Inkommande vecka kommer vi att börja öva mer inför julfesten. Eleverna har sångtexterna i sina väskor, som de kan träna på och läsa på när det är en stund om dagen. Vi kommer också att öva på hur man dansar polonäs.


Nu kommer Valbohallen att i princip vara uppbokad för övningar. På måndag kommer vi att kunna ha vanlig gymnastiktimme med ombyte och duschning, men ons och fre byter vi inte byter om när vi ska öva på att dansa polonäs. (Tisdagens gympatimme är flyttad till ons då hela tisdagen är öronmärkt till 5-6:ornas luciaövande.)
Vi fortsätter sista veckan nu med ”En stund om dagen”. Jag vill att alla elever tar med sig och visar/berättar om en bok som de har läst. Spelar ingen roll vilken. Ingen skillnad om den är lång eller kort, fakta- eller sagobok, bok hemifrån eller från biblioteket/klassen... Jag vill att alla ska få tipsa varandra om böcker och genom det ev få upp ögonen för nya böcker som andra har gillat. Förhoppningsvis sporrar det till mer läsningJ! Många elever har redan varit duktiga och bokpratat i biblioteket när vi är där och lånar varannan vecka, men nu vill jag att alla berättar om en bok.
Vi har läst och lyssnat/tittat på hur älgen, rådjuret och björnen låter/rör sig. Och vi kommer att jobba vidare med det samt vildsvin och varg nästa vecka. Eleverna hade mycket att berätta om älg och rådjur och de hade också hört ganska mycket diskussioner om varg och vildsvin, som ju numera verkar finnas på Åland. Vi jobbar vidare.
Trevlig helg och trevlig vecka!
Hälsningar, Christina
Matlistan:
Måndag: Pasta carbonara
Tisdag: Rödspetta, potatis
Onsdag: Flygande Jakob, ris
Torsdag: Höstgryta, potatis
Fredag: Risgrynsgröt