torsdag 8 november 2018

Veckobrev för v 46



I måndags hade vi ett intressant besök av missionären Mona Wallin. Hon var duktig att berätta och det visade sig att barnen kunde lite om Kenya redan. De visste t ex hur man sa Hej (Jambo) och inga bekymmer (hakuna matata) på Kiswahili. Det var ju många som hade sett Lejonkungen. Hon berättade om kulturen där, om djur och hur det är att gå i skolan i Kenya, samt vad barnen gör när de kommer hem från skolan. Killarna fick hjälpa till med att samla ved och tjejerna hjälpte till med att passa småskyskon och att hämta vatten. Hon hade med sig en tejpad plastboll för att visa hur fotbollarna ser ut där. Den var bara gjord av återvunnen plast som man tejpat runt och den funkade bra i Kenya. Fina läderbollar gick tyvärr sönder, berättade hon, då många akacior har vassa taggar, så de föredrog att sparka med enkla egentillverkade bollar. I skolan satt de yngre eleverna oftast under ett träd och hade undervisning medan de äldre kunde sitta inne i klassrum.

Vi hade ett snabbesök av läshunden Rådda i torsdags. Rådda går i skola och ska bli en läshund och vi kommer att få förmånen att träffa henne och läsa för henne. Det ska bli kul! Eleverna fick veta att man ska fråga om lov innan man går fram till en arbetande hund.

På måndag får den som vill klä ut sig till superhjälte. Vi börjar morgonen med Kura Gryning och på många skolor börjar man dagen på samma sätt, med att läsa högt ur den utvalda boken under temat superhjälte.

Vi fortsätter med ”En stund om dagen” under veckan. Den som vill får gärna låna hem Stjärn-svenska böcker att läsa ur.

I skolan kommer vi i 1-2:an att satsa extra mycket på läsning den här veckan då det är Barnboksveckan och läsa en stund varje dag.

Vi har gymnastik på måndag, tisdag och fredag. Ombyteskläder och handduk med!

Trevlig farsdag alla pappor och trevlig vecka sen!
Hälsningar, Christina

Matsedeln:
Måndag Makaronilåda
Tisdag: Kalops, potatis
Onsdag: Kycklingwok med nudlar
Torsdag: Fisksoppa
Fredag: Revbensspjäll, rostade rotsaker