torsdag 13 september 2018

Veckobrev för v 38



På måndag kommer Marika Andersson att vara min vikarie. Marika har varit i skolan sen skolstart (vikarierat för Kina) och är ett bekant ansikte för eleverna i klassen. Vi kommer att gå till Bengtsböle på måndag igen. Tänk mjuka kläder och springvänliga skor, samt en vattenflaska med.

Vi fortsätter med ”En stund om dagen”. Hoppas ni får många härliga lässtunder tillsammans!

Christina Gullans, Jades mamma, ställer upp som klassförälder för åk 1. Så då blir det hon och Jenny Engblom, Tuvas mamma, som planerar och håller i klassaktiviteterna (en på hösten och en på våren). Sen kan vi ju alla hjälpas åt med olika saker beroende på vad det blir vi ska göra.

Vi har nu jobbat klart med bär och de två närmaste veckorna kommer vi att prata om svampar.

På torsdag åker vi och simmar för första gången. Meddela i veckologgen om ditt barn är simkunnigt eller inte eller om ngn ev är rädd för vatten, så att jag vet (gäller ettorna). Jag kommer att vara med i vattnet.

Skolan kommer att vara med i Hungerdagsinsamlingen som pågår under slutet av nästa vecka. Vi kommer att ha en sparbössa att cirkulera under fredagen i alla klasserna, så den som vill får ta med sig en slant att skänka. Även skolköket är med och vi äter en lite mer sparsam mat den här dagen. På religionen kommer vi att prata mer om vart pengarna går som Röda korset samlar in.

På gång:
Mån 24/9 Teater ”Skolans kung” av Taimine –teater.
Tors 27/9 Simning
Ons 3/10 Föräldraföreläsning ”Lika-olika” kl 18.30-20.
Tors 4/10 Temadag på skolan för eleverna ”Lika-olika”.
Fre 5/10 Simning


Bildresultat för gratis bild svampar
 
Trevlig helg och trevlig vecka!
Hälsningar, Christina

Matlistan:
Måndag: Pasta carbonara
Tisdag: Kycklinggryta
Onsdag: Tortillas med tillbehör
Torsdag: Sprödbakad torsk, potatis
Fredag: Hungerdagen: Potatis- och purjolökssoppa