torsdag 6 september 2018

Veckobrev för v 37

Trevligt att träffa alla föräldrar som kom på föräldramötet! Jag skickar hem lite material till er som inte hade möjlighet att närvara. Det var en folder med bra information till föräldrar vars barn börjar ettan, samt ett nytt dokument som hela Södra Ålands högstadiedistrikt har gått ut med, ett förväntansdokument. Jenny Engblom fortsätter som klassförälder. Återkommer med vem som hjälper henne under året.  Utifrån den information vi kunde delge varandra under mötet, så verkade det som om måndagar var den dagen som passar de flesta när vi ska ha klasskväll. Klassföräldrarna brukar planera och hålla i en aktivitet på hösten och en på våren. Det brukar vara jättebra att träffas utanför skoltid i lite friare former och bra att alla lär känna varandra i klassen.


Vi fortsätter med ”En stund om dagen”.

I omgivningskunskapen fortsätter vi med bär.

Ettorna har börjat jobba med en bokstav per vecka. Hittills har de jobbat med bokstaven Oo och Mm. Inkommande vecka blir det Aa. Lyssna gärna efter vilka ord som börjar på den bokstaven eller i vilka ord den bokstaven finns om ni vil leka med ord när ni håller på med En stund om dagen el läsläxan. Vad gäller läsläxan, så är det viktigt att den läses minst tre gånger.

Gymnastik under veckan blir på måndag och fredag. På fredag går vi till Bengtsböle igen och håller då en dubbeltimme gymnastik. Inga ombyteskläder behövs, men tänk bra skor och kläder att springa i samt en vattenflaska.

Vi har bibbatimme på onsdag!


Frukt, Havtorn, Natur, Blad, Träd, Växt, Bär, Höst
 
Jag önskar er en jättetrevlig helg och en fin vecka sen! Hoppas att det fina höstvädret håller i sig!
Hälsningar, Christina

Matlistan:
Måndag: Wienerkorv, potatismos
Tisdag: Kycklingpastalåda
Onsdag: Räksoppa
Torsdag: Chili con carne
Fredag: Fläskfilégryta solvik, klyftpotatis