torsdag 18 januari 2018

Veckobrev för v 4

Äntligen har vi fått snö! Vi kommer att vara ute o leka inkommande vecka på tisdag. Kom ihåg utebyxor o extra handskar/vantar o strumpor. Tyvärr ser det ut att bli plusgrader efter det, så jag planerar att vi har innegymnastik på onsdag o fredag. Innekläder o handduk med då.


Vi kommer att satsa på läsningen inkommande vecka och sätta in 20 minuters läsning varje dag med start på tisdag o sen en vecka framåt. Barnen har lånat böcker i bibban o hela skolan kommer att läsa.

Vi kommer också att sätta in en läsrast per vecka fram till sportlovet. Åk 1-4 har långrasten på tisdagar o åk 5-6 långrasten på torsdagar. Eleverna väljer själva om de vill ha vanlig uterast el om man vill vara i biblioteket o läsa. Man kan välja att lyssna på en högläsningsbok el läsa tyst själv.

Vi skickar hem inbjudan till Öppet hus. Hoppas att det är många som har möjlighet att komma o vara med delar av en dag/en hel skoldag. Vi vill ha in lapparna tors 25/1.

Vi fortsätter att skriva dagbok under v 4. Jättebra skrivträning!

I omgivningskunskapen har vi nu jobbat klart med månaderna o almanackan o vi kommer i stället att läsa om vintern (djur på vintern, hur spår i snön av olika djur ser ut och om djur som byter päls). I religionen kommer vi att läsa om Jesus o lärjungarna.

Vi kommer att spela KiVa-spelet under veckan. Efter det kan barnen också spela spelet hemma om man vill. Jag skriver inloggningsuppgifter i nästa veckobrev.

Trevlig helg o trevlig vecka!
Hälsningar, Christina

Matlistan:
Måndag: Köttbullar, potatismos
Tisdag: Flygande Jakob, ris
Onsdag: Stekt fisk, potatis
Torsdag: Korvsås, pasta
Fredag: Gulaschsoppa