måndag 27 februari 2017

Veckobrev för v 9



Hoppas att alla har haft ett skönt sportlov!

Roligt med snö, men vi får se hur länge den får vara kvar. Tyvärr har de lovat regn... Det blir således innegymnastik, så ombyteskläder och handduk med! Vi har gymnastik som vanligt tisdag, onsdag och fredag.

På onsdag är det dags för vår bibbatimme igen, så skicka med utlästa böcker!

Nu är ”En stund om dagen” avslutad för den här gången, men fortsätt gärna att läsa när tillfällen ges utöver läsläxorna. All läsning är bra!

I stället kommer vi nu att fokusera lite på att skriva meningar de närmaste veckorna. Ettorna får några meningar och tvåorna några andra. Önskvärt att man försöker skriva meningarna tre gånger. Om ni som föräldrar till tvåorna upplever meningarna för många, så kan man eventuellt stryka den sista meningen. Men jag vill att man skriver meningarna tre gånger! Förslagsvis kan man skriva meningarna en gång på måndagen, en gång på tisdagen o en sista gång på onsdagen. Eleverna kommer att få skriva meningarna i skolan sen på torsdag. Att skriva kan vara olika svårt. Ge inte upp, utan skrivningen utvecklas av all träning oavsett hur långt man har kommit/hur mycket man är van att skriva.

I religionen fortsätter vi jobba med Mose o i omgivningskunskapen kommer vi att prata vidare om skelettet.

Jag har förstått att det florerat rykten om att det ska vara en lössepidemi på skolan. Det känner vi inte till. Vi har inte fått ngn sån information! Men det är alltid bra om man har som rutin att kamma igenom sitt barns hår lite nu som då samt behandla och meddela oss i skolan om man har!

Trevlig vecka!
Hälsningar, Christina

Matlistan:
Måndag: Spagetti, köttfärssås
Tisdag: Ärtsoppa, Fastlagsbulle
Onsdag: Stekt fisk, potatis, remouladsås
Torsdag: Köttgryta, potatis
Fredag: Önskemat 5-6B: Kebab, ris