torsdag 3 september 2015

Veckobrev för v 37




Tack för god uppslutning på föräldramötetJ! Corinne Birn blir klassförälder tillsammans med Sari Sandell.

Det kom upp en fråga på föräldramötet angående informationsöverföringen mellan eftis och skolan. Jag har kollat upp det och det finns inga restriktioner. Däremot när ert barn kom från dagis till skolan behövde ni godkänna om det var ok att information följde med ert barn, då dagis går under den sociala sektorn i kommunen.

Eleverna får träffa sina faddrar för första gången på måndag.

På tisdag går vi till biblioteket.

På onsdag har hela skolan Friluftsdag! Se enskilt papper!

På torsdag kommer Skolfred att utlysas i hela landet. Åk 4 åker till stan och resten av skolan har en storsamling i Valbohallen.

Under nästa vecka kommer bokstavsgrupper att dra igång. Likaså motorikgruppen som håller på till höstlovet. Kolla veckologgen för lapp/förfrågan. Ni föräldrar behöver godkänna det, om ert barn ska få delta.

Vi kommer också att köra igång med rastkompisarna!

I skolarbetet jobbar ettorna med bokstaven Ee. Gå gärna tillbaka o repetera. Ta gärna till vana att leka med språket hemma! Be barnet komma på ord som börjar på veckans bokstav. Leta efter ord som börjar på det etc... Vi har jobbat med begreppen färre, fler och lika många. Prata gärna o använd de här begreppen så att de får träna dem i så många olika sammanhang som möjligt! Nästa vecka kommer vi in på begreppen större än, mindre än och lika med.

Våra simtider i höst; 18/9, 9/10 och 6/11.

Trevlig helg o trevlig vecka!
Hälsningar, Christina

Matlistan:
Måndag: Lasagne
Tisdag: Snålsoppa
Onsdag: Friluftsdag: Grillad korv, potatissallad
Torsdag: Fiskfärsbiffar, potatis
Fredag: Revbensspjäll, potatis