torsdag 29 januari 2015

Veckobrev för v 6

Ja, det ser inte ut som om vi får någon is på skolgården i år... Vi fortsätter med innegymnastik i veckan. Vi kommer att jobba med styrka o kondition.



I omgivningskunskapen kommer vi att fortsätta med de inre organen o lära oss mer om dem. Vi hade ju en väldigt speciell lektion i onsdags när vi hade möjligheten att titta hur ett får såg ut invändigt med hjärta, lungor, lever, njurar och mat- och luftstrupe.

Under veckan har vi KiVa o vi kommer att fundera utifrån påhittade situationer om det handlar om mobbning el om  det är gräl el lekfullt retande. Vi kommer också att prata om hur man kan ge en KiVa-klapp och hjälpa en annan att må bra/bättre på olika sätt.

På onsdag kommer vi att få träffa Maria Söreskog från Rädda Barnen. Hon kommer att träffa eleverna under dagen o på kvällen är ni föräldrar välkomna till skolan för att lyssna på henne. Hon kommer att prata om barnens internet. Hon brukar ge väldigt bra tips och vägleda vad man kan tänka på hemma angående datoranvändning och iPads. Det borde komma en egen inbjudan/lapp om det till er förädrar, men reservera redan kl 19 i era kalendrar.

Eftersom det är ny månad nu så är det åter igen dags för ”En stund om dagen”. Eftersom sportlovet kommer lite mitt emellan blir det läsning under en tre veckors period nu i stället för fyra. Gun, Nina o jag tänkte att eleverna kommer att få möjlighet att tipsa varandra om böcker under v 7 o 9 om man har läst någon bra! Det ser vi fram emot! Sådana böcker vill vi ju att alla ska få ta del av! Ingen diktamen!

På fredag kommer jag att vara ledig! Då är Madde H min vikarie. Hon är väl bekant med barnen! På fredag kommer hela skolan att få se en teaterföreställning efter lunch. Det är elever från 5-6:an som är med i en teatergrupp med Jenna som kommer att visa en modern Snövit-saga. Den heter; ”Snövit o rapparna”. Om ni vuxna vill se föreställningen kommer de att visa den på lördag kl 16.00 i skolans matsal. Det är inget inträde! Föreställningen är ca 30 min.

Trevlig helg o trevlig vecka!
Hälsningar Christina

Matlistan;
Måndag: Köttfärslåda
Tisdag: Korv i ugn, pasta
Onsdag: Grillad broiler, ris, currysås
Torsdag: Fisksoppa
Fredag: Fläskfilégryta, ris