torsdag 15 maj 2014

Veckobrev för v 21

Nu är det inte många veckor o skoldagar kvar till sommarlovet! Barnen räknar ner... 15, 14, 13 skoldagar kvar nu!

På tisdag kommer skolan att ha en Genusdag. Alla elever o vuxna får klä ut sig till det motsatta könet o känna efter om det känns annorlunda. De äldre eleverna kommer att visa upp filmer som de har gjort. Vi i k 1-2 kommer sen att läsa en bok högt o diskutera vidare i klassen. Alla elever som vill får dessutom gå på catwalken o visa upp sig. Det brukar vara väldigt uppskattat!

På onsdag deltar hela skolan i Unicefrundan. Sponsorpengarna går i år till elva stycken länder i Asien för utbildning av lärare, uppbyggnad av skolor o införskaffande av skolmaterial.

På onsdagsmorgonen går vi till biblioteket innan vi springer!

På omgivningskunskapen jobbar vi vidare med Lemland. Det är jättekul att få ta del av elevernas smultronställenJ!

Gymnastiken under veckan; måndag fotboll, onsdag Unicefrunda o fredag brännboll alla 1-2:or tillsammans. Viktigt med springvänliga skor!

Barnen kommer att få med sig ett kompendium med sånger inför skolavlutningen o skolgudstjänsten. Deras läxa de kommande veckorna blir att träna på dem så att de kan texterna utantill. 1-2:orna ska sjunga Idas sommarvisa o Barfotavisan. De sångtexterna är viktigast. Sen finns det andra sånger som alla ska sjunga o där ska de också träna, men behöver inte kunna allt utantill. De sångerna är; Den blomstertid, Ålänningens sång o Sommarpsalm från Åland. Inför skolgudstjänsten övar vi på Den blomstertid, Sommarpsalmen o Måne o sol.

Kommande datum med aktiviteter; 27/5 1-2:orna utflykt till Herrön, 2/6 Fotbollsturnering på skoldagen, SOL (=sommar o läsning) på kvällen i biblioteket kl 18-20, 4/6 Skolgudstjänst kl 9.00 6/6 Skolavslutning kl 11-12.

Trevlig helg o trevlig vecka!
Hälsningar Christina

Matlistan;
Måndag: Kycklingklubbor, rostade rotsaker
Tisdag: Potatismoslåda med köttfärs
Onsdag: Minestronesoppa
Torsdag: Pizza
Fredag: Sesamstekt lax, limesås och potatis