torsdag 8 maj 2014

Veckobrev för v 20

Nu rusar veckorna bokstavligt iväg!

Jag vill säga stort tack till familjen Högbäck o Gullans för lånet av skottkärrorna! De var uppskattade när vi hade vår städdag!

Den kommande veckan kommer eleverna i klassen att ha en annorlunda läxa. De ska nämligen rita el fota ett smultronställe i sin by och berätta om platsen de har valt. Vi kommer sen att delge varandra så att eleverna får flera tips av varandra. I skolan kommer vi att lära oss lite fakta om kommunen, läsa om Järsö, Nåtö, Lemströms kanal, Lemböte kapell, Pellas skeppargård, Herrön o kyrkan. Sen kommer allt material att bli en bok om Lemland.

På måndag är det åter dags för skolbesök av de blivande ettorna. Tvåorna går då upp till trean o Josephine. Åter igen hälsar hon att de behöver ha springvänliga skor!

På tisdag kommer vi att spela brännboll på gymnastiken. Springvänliga skor!

På onsdag kommer alla 1-2:or att åka o titta på en teater; ”Pricken o Lillvit”. Vi tar med frukt från skolan o äter en lite senare lunch den här dagen.

På fredag ska vi simma igen! Det blir vårt sista tillfälle för läsåret. Skicka gärna med en frukt då! Barnen brukar bli så hungriga innan vi är tillbaka till skolan.

Idag skickas också information hem om ”Unicefrundan” som skolan kommer att delta i ons 21/5. Eleverna har möjlighet att skaffa sponsorer inför den här dagen. Det är dock frivilligt, men det brukar sporra flera elever att springa/gå flera varv när det sen är dags! I år går pengarna till Asien. Pengarna bidrar till att bygga upp skolor, utbilda lärare o att införskaffa skolmaterial i elva asiatiska länder.

Trevlig helg o trevlig vecka!
Hälsningar Christina