torsdag 19 september 2019

Veckobrev för v 39



Nu har vi simmat klart för höstterninen. Eleverna har varit jätteduktiga! Allt har löpt på så bra när vi har varit iväg! På vårterminen kommer vi också att simma vid tre tillfällen.
På måndag kommer hela skolan att ha en Friluftsdag. Vi kommer att hålla oss i skolans närområde och det blir inga vanliga lektioner den här dagen. Så de kan egentligen lämna skolväskan hemma. Något att tänka på är dock kläder efter väder, eftersom vi kommer att vara ute hela dagen, samt en vattenflaska. Vi kommer att testa fotoorientering på torsdag och vanlig utegymnastik på fredag. Inga ombyteskläder behövs, utan tänk mjuka kläder som går att springa i samt springvänliga skor.
På fredag kommer vi att ha en Hungerdagen-insamling (Röda korset). En sparbössa kommer att cirkulera runt i alla klasserna. Det är frivilligt att ta med ett bidrag att lägga i bössan. Vi tar också upp Hungerdagarna på religionen den här veckan.
Vi har bibbatimme den här veckan, men eftersom det är friluftsdag på måndag, går vi på onsdag i stället.
Ettorna jobbar inte med någon ny bokstav den här veckan, utan vi koncentrerar oss i stället på att jobba klart med de bokstäverna vi hittills har jobbat med; Mm, Oo, Aa o Ss. Läsläxa kommer att bli att läsa i en Stjärnsvenskabok i stället tisdag och torsdag.
I omgivningskunskapen kommer vi att prata om maskar och andra småkryp de närmaste veckorna.
Trevlig helg i skördefestens tecken!
Hälsningar, Christina
Matlistan:
Måndag: Havregrynsgröt, kokt ägg
Tisdag: Ajvarkyckling, ris
Onsdag: Vegetarisk lasagne
Torsdag: Revbensspjäll, rostade rotsaker
Fredag: Hungerdagen; Potatis- och purjolökssoppa