torsdag 4 oktober 2018

Veckobrev för v 41


Textruta:
Det har varit en intressant vecka där vi fick träffa Mary Juusela från Likaolika. Hon ”berörde och störde” och gav eleverna flera saker att tänka på utifrån sina egna erfarenheter och genom att berätta om andras historia. Hon berättade bland annat hur det kan kännas att bli kallad för olika saker och önskade att alla höjer sin blick så att man kan stötta och hjälpa varandra. Eleverna fick träna på att säga de viktiga orden; Hej, kom, stopp och förlåt. Är man intresserad av att läsa mer om hennes arbete med tolerans kan man söka upp henne på sociala medier el på nätet.
Nästa vecka och den korta veckan innan höstlovet kommer hela skolan att jobba med högläsning i faddergrupperna. Vi vuxna kommer att läsa en stund varje dag ur samma bok; ”Julius och mobbarna” och eleverna kommer att få diskutera olika saker.
På måndagkväll är det SOL-avslutning för de i åk 2-6 som deltog i sommar och läsning i somras. Tiden är 18.30-20 och programmet blir en överraskning. Samling i biblioteket. Ta med dig ditt läspass från i somras.
På tisdag kommer hela skolan att ha Höstsjung tillsammans.
Jag har flyttat vår bibbatimme till tisdag eftersom Cia är på kurs i mitten och i slutet av nästa vecka. Cia kommer att berätta om ngt som heter läspasset och det kan den som vill gå med i. Den som är intresserad får ta ett läspass alternativt hämta det på fritiden. Det går ut på att man ska läsa 18/10-18/11 i princip varje dag. Genom att delta kan man vara med om att få vissa erbjudanden, vilket kan fungera som en extra morot för vissa. Det är frivilligt att delta.
På torsdag kommer hela skolan att ha en faddertimme och vi kommer att plocka skräp på skolgården. Ta gärna med ett par arbetshandskar och stövlar kan vara bra att ha på sig.
Jag kommer köra igång med utvecklingssamtalen efter höstlovet. Jag skickar så småningom hem förslag på tider. Önskvärt att man kryssar i flera alternativ som skulle passa.
Jag önskar alla en trevlig helg och en bra skol-/arbetsvecka sen!
Hälsningar, Christina
Matlistan:
Måndag: Spagetti, köttfärssås
Tisdag: Sesamstekt lax, potatis
Onsdag: Morotssoppa
Torsdag: Kyckling i form, ris
Fredag: Fläskschnitzel, potatisgratäng