torsdag 23 augusti 2018

Veckobrev för v 35


Textruta:  Veckobrev för v 35
Nu har vi klarat av första hela skolveckan. Eleverna har varit jätteduktiga! Men jag kan tänka mig att de är ordentligt trötta när de kommer hem efter en skoldag. Det tar på krafterna med alla nya intryck och har ni möjlighet, så tänk på att sätta in lugna stunder hemma, att ni inte ha alldeles för mycket aktiviteter så här vid skolstart.
Vi har lekt lekar på gymnastiken o gjort andra saker tillsammans. Men jag måste säga att vårt system i Lemland inför skolstart är jättebra! Vi lärde känna varandra väldigt bra redan i våras.
Vi kommer att försöka hålla rutiner med bestämda läxdagar, så blir det enklast för er också. Eleverna kommer att ha en matteläxa mån och tis och en läsläxa ons och tors.
Hem o skola har köpt in äpplen, så från och med nu kommer vi att kunna bjuda varje elev på ett äpple på förmiddagsrasten. Det tackar vi för!
Tvåorna ska ta med sig sin omdömespärm till skolan för att visa att en förälder har skrivit under det.
Inkommande vecka ska klassen gå till biblioteket. Vi kommer att börja gå dit en lektion varannan onsdag.
Vi har utegymnastik mån, tis och fre, men eleverna behöver inte ha med sig några ombyteskläder, utan tänk bara att de ska ha mjuka och följsamma kläder, samt skor som går att springa i.
Jag vill påminna om att ni är välkomna på föräldramöte ons 5/9 kl 18.30. Samtliga föräldrar till 1-2:orna börjar i matsalen med kaffe och fika/frukt. Därefter går vi till våra respektive klasser. Jenny Engblom var en av klassföräldrarna i fjol och hon fortsätter det här också, men hon behöver få en förstärkning av en förälder för någon i åk 1. Om du kan tänka dig att ställa upp, så meddela mig.
Hör gärna av er om ni har frågor el funderingar! Tel.nr till lärarrummet är 34950 o min mailadress är: christina.sjobacka-back@sahd.ax
Trevlig helg o trevlig vecka!
Hälsningar, Christina
Matlistan:
Måndag: Pytt i panna, stekt ägg
Tisdag: Flygande Jakob, ris
Onsdag: Lammfärsbiffar, potatis
Torsdag: Pastasallad
Fredag: Sesamstekt lax, potatis