torsdag 24 november 2016

Veckobrev för v 48




Nu har också eleverna fått texterna till julsångerna, så öva gärna vid tillfälle! Förvara texterna i skolväskan så att vi kan öva också vid behov i skolan!

I elevrådet har det kommit fram att det förekommer att elever äter godis o tuggummin i skolbussen på väg hem. Trots att vi har pratat om det i klasserna har det fortsatt. Vi önskar att ni pratar om det hemma också. Vi har också gått igenom med barnen allmänt bussvett, vad som gäller när man åker buss. Har de egna hörlurar får de lyssna på musik i bussen, men annars väntar man tills man kommer hem.

Vi kommer att börja erbjuda en läsrast per vecka nu när vädret inte alltid är så kul. Det kommer att infalla på tisdagar (åk 1-4), så då får den som vill gå till bilioteket o läsa på långrasten om man så önskar det. Likaså har åk 5-6 en sån rast, men de har den på torsdagar.

Vi skulle vilja påminna alla om att använda reflexvästar på mornarna. Det är ju som mörkast nu och det är skrämmande hur dåligt barnen syns.

Skolorna i distriktet kommer att ha en studiedag mån 13/3 för oss lärare. Det innebär att eleverna är lediga den här dagen.

Vi har samlat tio äpplen i klassen nu vilket innebär att vi ska ha roliga timmen. Vi kommer att ha den på måndag o den här gången röstade klassen fram att vi ska titta på en film. Har man en bra barntillåten film hemma går det bra att skicka med den till skolan. Den här gången är det ettornas tur att ta med o bjuda de andra på lite gott. De röstade fram chips, men köp inga stora påsar! Risken är att det blir alldeles för mycket då! Ett litet gosedjur kan också få följa med, tyckte barnen. Jag fixar lite dricka i skolan.

På måndag kommer vi att träffa våra faddrar. Vi kommer att spela sällskapsspel. Man får gärna ta med sig ett spel hemifrån.

Vi har gymnastik tisdag, onsdag o fredag. Fast på tisdag kommer vi att vara i klassen då Valbohallen är upptagen för luciaträning. Så på tisdag kommer vi inte att byta om o duscha, men däremot på ons o fre.

Trevlig första advent o trevlig vecka!
Hälsningar, Christina

Matlistan:
Måndag: Pastagratäng
Tisdag: Fisksoppa
Onsdag: Korvgryta, makaroner
Torsdag: Sjömansbiff
Fredag: Pizza