onsdag 13 februari 2013

Veckobrev för v 9

Veckobrev för v 9
Efter sportlovet kommer tvåorna att börja ha en skrivläxa per vecka i stället för diktamen. Den kommer att delas ut i början av veckan och lämnas in i slutet av veckan (torsdag).
Ettorna har diktamen tills på fredag.
Under v 9 kommer vi att uppmärksamma läsningen extra mycket och sätter in en lästimme per dag hela veckan. Alla i skolan kommer att läsa under en och samma timme varje dag.
Den här veckan är det fortsättningsvis ”En stund om dagen”, så alla läser extra mycket både i skolan och hemmaJ
Vi i åk 1-2 planerar att gå iväg och ha en pulkaförmiddag och funkar det vädermässigt gör vi det på tisdagen. Ligger snön kvar vill jag gärna fortsätta åka skidor ons och tors på gymnastiken.
Vi jobbar vidare med KiVa under veckan.
Vi kommer att börja öva lite inför vår morgonsamling som vi ska hålla för hela skolan v 10.
Under veckan har alla i klassen fått läsa upp sin saga för faddereleverna. Det här att redovisa är ju lite pirrigt, men de skötte det riktigt bra. Alla var jätteduktiga! Under v 9 är det våra faddrars tur att redovisa. Då ska de berätta om djur i Finland, som de har forskat om. Det ser vi fram emot!
Veckan som gått har vi också kunnat skida på skolgården. Det har varit helt perfekt för oss i åk 1-2. Ett stort tack för det, Malle!
Trevligt sportlov alla! Njut av veckan oavsett om ni är hemma, åker skidor eller åker till solenJ Hem och skola ordnar på måndagen en halvdag vid isen, kl 13-16. Bra tips för den som vill ha aktivitet under sportlovsveckan! Se lapp i skolväskan/plastfickan!
Hälsningar Christina