torsdag 24 januari 2013

Veckobrev för v 5

Veckobrev för v 5
Vi fortsätter att åka skridskor nästa vecka! Barnen är duktiga! Vi tränar på tekniken, leker lekar och har skoj! Skridskorna kan vara med alla dagar, men åtminstone tis, ons och tors när vi har gymnastik.
På tisdag och onsdag är det Öppet Hus – välkomna då ni som anmält er! Ta gärna med skridskorna ni som har;) Det var några som inte hade passligt någon av dessa två dagar. Det går givetvis bra att komma en annan gång också, men meddela gärna i förväg!
Nästa veckas torsdag har jag fått besked om att ettorna i klassen ska till tandläkaren. Vi brukar göra så i skolan med ettor att en vuxen följer med och det blir Lotta, som jobbar i klassen (eftersom det är första gången de åker från skolan). Så småningom blir det tvåornas tur, men oftast får vi veta bara dagen innan vem som ska åka. Ni som har ettor, kolla i barnets skoldagbok. Det finns en lapp där som ni ska fylla i och returnera till skolan angående barnets hälsotillstånd. Vi vidarebefordrar dem sen till tandvårdsenheten på ÅHS.
Alla klasser har fått önska en maträtt och under våren med start i februari kommer det att serveras en önskematrätt varje fredag. Det brukar vara väldigt uppskattat av barnenJ
Jag har sett att det kommit upp information om Sportlovsskoj på anslagstavlan. Det fanns t ex möjlighet att bowla på Idrottsgården, aktiviteter i Idrottsgårdens gymnastiksal och skridskoåkning på Islandia på onsdagen den 20/2 och Skidskola på Bengtsböle på torsdagen den 21/2. Gå gärna in och kolla på fritidskansliets hemsida för mer information. Jenna når ni på 0457-3799067 el fritidssekreterare@lemland.ax
Jag vill också puffa lite för församlingens lekaktivitet varannan fredag (ojämna veckor) efter skolan med Erika Santos utomhus på skolgården. Vill man ha mer info kan man ringa henne på 0457-3434265.
I klassen håller de första böckerna på att bli färdiga. När alla är färdiga kommer vi att gå till vår fadderklass 3-4B och läsa dem. Ettorna kommer dessutom att få gå och hälsa på till sitt förra dagis och läsa upp sin bok för de blivande ettorna.
Ettorna har diktamen tills på fredag.
På fredag kommer också 3-4B att ha en morgonsamling för hela skolan.
Trevlig helg och trevlig vecka!Hälsningar Christina
Matlistan:
Måndag: Pasta carbonara, vitkålssallad
Tisdag: Sjömansbiff, rödbeta, grönsaker
Onsdag: Kycklingwok med nudlar och grönsaker
Torsdag: Köttsoppa, frukt
Fredag: Önskemat 3-4C: Sesamstekt lax, potatis, sallad